home / cz / en / ru
Kontakt

Slavnostní večer CZECH MID-AMATEUR TOUR

Dvanáctý ročník Czech Mid-Amateur Tour už je minulostí. Hráčům nabídl pět turnajů základní části, které hostila naše nejlepší golfová hřiště. Pomyslnou třešinkou na dortu pak bylo finále na Albatrossu, kde se rozhodlo o absolutním vítězi celé série. Tím se stal Petr Vošvrda, který získal atraktivní cenu v podobě letenky do USA s možností účasti v kvalifikačním turnaji U.S. Mid-Amateur Championship.

Sezonu 2013 odstartovala Czech Mid-Amateur Tour 16. května v Mladé Boleslavi, kde Midy přivítalo slunečné počasí a skvěle připravené hřiště s novou ostrovní osmnáctou jamkou. Nabité startovní pole pak slibovalo, že cesta za vítězstvím nebude jednoduchá. Nejlépe si vedl a z prvenství se těšil Ondřej Vošvrda, který zahrál skvělých 76 ran, o ránu navíc přinesl stříbrný Pavel Vilimovský, třetí příčku obsadil se shodným počtem 77 ran Marek Šulc.

Po posledním flightu Midů se na hřiště vydali také přátelé, hosté a partneři této ryze sportovní soutěže, kteří změřili své golfové umění v doprovodném turnaji Eden Island Cup 2013. Připraveno pro ně bylo hned několik příjemných překvapení včetně atraktivní ceny za hole-in-one, kterou byl sedmidenní pobyt pro čtyři osoby v exotickém resortu Eden Island na Seychelských ostrovech. Tuto cenu osobně věnovala Jana Štefánková, jejíž společnost Bling-Bling získala exkluzivní zastoupení pro Českou a Slovenskou republiku na prodej luxusních nemovitostí na ostrově Eden Island. I když dovolenou v tomto tropickém ráji nakonec nikdo nezískal, tři nejlepší hráči, zlatý Ondřej Cvejn, stříbrný Jaroslav Valenta a bronzový Ladislav Šolc si vítězství skvěle užili.

Letošní vytrvalé deště přinutily promotéra tour zrušit v pořadí druhý turnaj na Zbraslavi, a tak Midi pokračovali až první červnový týden v Beřovicích, kam dorazil také olympionik Roman Šebrle. I přes nepříznivé počasí předcházejících týdnů, bylo hřiště v dobrém stavu, patrně ale delší pauza lehce ovlivnila formu hráčů, a tak nejlepším výsledkem bylo 79 ran, které na vítězství stačily Pavlu Koudelkovi. Druhé místo s 80 ranami obsadil Josef Červený a hned za ním skončili Vilém Staněk a Roman Šebrle, kteří přinesli shodně 81 ran.

V závěru června hostil Karlštejn Golf Resort hned dva turnaje najednou. Náročné, ale skvěle připravené hřiště nejprve prověřilo formu Midů. Tu nejlepší potvrdili hned dva hráči, kteří dosáhli stejného počtu 80 ran a o vítězi tedy rozhodl až výsledek z druhé devítky. Tím lepším byl nakonec Petr Vošvrda, hned za ním skončil Libor Píša a třetí Vladimír Lenc uhrál 83 ran.

Následně odstartoval turnaj S & W Auto Golf Cup 2013 a i přátelé a partneři si hřiště patřičně užili. Stejně jako v Mladé Boleslavi pro ně byly připraveny pohádkové ceny, tou první byla cena za hole-in-one, nádherný Mercedes CLA 220 CDI. Luxusní vínové coupé všichni přítomní obdivovali, ale klíče k němu bohužel nikdo nevyhrál. Stejně tak nikdo neuspěl v boji o sedmidenní pobyt pro čtyři osoby v resortu Eden Island na Seychelských ostrovech, který opět osobně věnovala Jana Štefánková. Třetí a poslední cenou za hole-in-one byly hodinky značky Audemars Piguet, které si rovněž nenašly nového majitele. Po náročném výkonu, stejně jako po deváté jamce, čekalo na hosty bohaté občerstvení v podání restaurace Kolkovna. Z vítězství se radoval Daniel Kameník, stejný výsledek přinesl i Jiří Skrčený, který si odvezl stříbro. Bronzovou příčku obsadil Miloš Horák.

Po dvouměsíční prázdninové pauze se Midi sešli podruhé na turnaji v Mladé Boleslavi, kterým byl nahrazen neuskutečněný květnový turnaj na Zbraslavi, kde stále ještě pracovali na odstranění následků povodně. Mladoboleslavské hřiště bylo jako vždy ve skvělé kondici a hráčům nedalo nic zadarmo a tak se výsledky opět pohybovaly na hranici 80 ran. Zlatem byl odměněn Tomáš Růžička za 78 ran a o druhé místo se podělili Petr Vošvrda a Libor Píša, když oba shodně přinesli 80 ran.

Poslední turnaj základní části, kde se rozhodovalo o postup do finále, hostil 11. září Beroun Golf Resort. S technicky náročným hřištěm a silným nárazovým větrem se nejlépe popasoval Petr Vošvrda a za 82 ran si odvezl zlato, druhé místo obsadil Pavel Matějka s výsledkem 83 ran, o jednu ránu více zapsal bronzový Karel Štaubert.

S obtížnými podmínkami, ovšem perfektně připravenou osmnáctkou, si síly poměřili již potřetí také partneři a hosté, kteří se účastnili doprovodného turnaje V.I.P. Partner Cup 2013. Již potřetí se tak hráči pokusili zahrát hole-in-one a vybojovat pohádkový sedmidenní pobyt pro čtyři osoby na Seychelských ostrovech věnovaný společností Bling-Bling. I když se ani zde nikomu nepodařilo na jednu ránu trefit jamku, všichni si užili krásný den a ze svých skvělých výsledků se nejvíc těšili tři nejlepší, první Barbora Matusová, druhý Václav Bláha a třetí Jakub Horáček.

Závěrečným turnajem celé série Czech Mid-Amateur Tour 2013 bylo 24. září finále na Albatrossu, kde si kromě kvalifikovaných hráčů zahráli i ostatní, kteří do finále nepostoupili. Špičkově připravené hřiště si zkrátka nemohl nechat nikdo ujít a tak se vítězem stal Zdeněk Polavka s 81 ranami, pro kterého to byl první letošní turnaj Midů. Stejně tak si letos poprvé tour zahrál Petr Cemper a 82 ran mu zajistilo stříbrnou příčku. O třetí místo se podělili Luboš Hakl a Tomáš Růžička, kteří shodně přinesli 83 ran. A jelikož se do konečného pořadí nepočítaly pouze výsledky z finálového kola, ale i tři nejlepší výsledky ze základní části, vítěz turnaje svým výkonem absolutního vítěze celé série neohrozil. Tím se stal Petr Vošvrda, který hrál po celou sezónu vyrovnaně a na udržení čelní pozice mu na Albatrossu stačilo 85 ran a sedmé místo. Stejně jako loňský absolutní vítěz Zdeněk Jehlička se tak může těšit na cestu do USA a možnost zahrát si o účast na slavném Masters.   

Poté hřiště patřilo také poslednímu doprovodnému turnaji této sezóny, tentokrát s názvem Partner Cup Invitational 2013, kde byly pro přátele a hosty připraveny opět pohádkové ceny a výborné občerstvení. První cenou za hole-in-one byl nový model Mercedes S Klasse, který věnovala společnost S & W Auto, tradičně se hrálo také o exkluzivní sedmidenní pobyt pro čtyři osoby na Seychelských ostrovech od společnosti Bling-Bling a stejně jako na Karlštejně o luxusní hodinky značky Audemars Piguet. I přesto, že ani na Albatrossu nikdo svou životní ránu v podobě hole-in-one netrefil a tedy žádnou z hodnotných cen nevyhrál, měl turnaj své spokojené vítěze, zlatého Jana Šimáka, stříbrného Miroslava Rojíka a bronzového Daniela Kameníka.

Promotér soutěže děkuje všem partnerům, kteří umožnili uspořádání 12. ročníku Czech Mid-Amateur Tour a těší se na další setkání v roce 2014. Na to, jaký bude 13. ročník této sportovní soutěže, si ale ještě budeme muset počkat.  




 


Zpět k článkům

Tato webová stránka používá soubory cookies.